Restaurant in Amsterdam? Bezoek STAN&CO

De diamantbeurs: een trots monument en nu een baken voor innovatieve ideeën. Toen de architect Gerrit van Arkel het pand in 1911 opleverde, had hij vast niet gedacht dat het pand nu onderkomen zou zijn voor bedrijven zoals onder andere STAN&CO. Het pand stond toen voor de bloeiperiode die nu bekend staat als de Gouden Eeuw, die Amsterdam met haar handel een wereldstad maakte. Nu slaat het pand zich door een andere bloeiperiode in Amsterdam: als internationale thuishaven voor de creatieve industrie en informatietechnologie. STAN&CO opent er een nieuw restaurant aan het Weesperplein in Amsterdam. Het interieur van het nieuwe restaurant knipoogt duidelijk naar de voormalige functie van het pand. In deze tijd van 24/7 online zijn, wil STAN&CO een plek creëren voor goede gesprekken, goed eten en goed verblijven.

Het nieuwe restaurant van STAN&CO is gevestigd in Amsterdam-Oost, het deel van Amsterdam dat steeds populairder wordt. Het staat bekend om haar brede straten en 19-eeuwse gebouwen. STAN&CO past met haar internationale allure perfect tussen de trendy clubs, cafés en traditionele Turkse bakkers, Surinaamse markten en Midden-Oosterse lunchrooms die aan deze kant van de stad volop te vinden zijn. STAN&CO is een restaurant in Amsterdam waar je vaak van zult gaan horen!

brunch, broodjes, beleg, stan & co

Het concept in Amsterdam

STAN&CO is al een begrip in steden als Utrecht en Arnhem en is onderdeel van Debuut Horecabeheer en ontwikkeling. Sinds juni is er ook een vestiging in onze hoofdstad Amsterdam, waar het allemaal draait om food, drinks & friends: een plek waar je inspiratie opdoet en lekker kan eten.

De vestiging is medio juni geopend en moet het creatieve centrum van Amsterdam worden, waar alle domeinen van deze industrie bij elkaar komen: advertising, design, media, digital, kunst en communicatie. STAN&CO probeert deze gedachte te vertalen naar de inrichting van het restaurant, de menukaart en de vele activiteiten die op de planning staan. Want naast de mogelijkheid om lekker te eten, organiseert STAN&CO ook wekelijkse activiteiten, liveoptredens, workshops en entertainment. Een selecte groep kunstenaars en ontwerpers is bij dit project betrokken. De vestiging bevindt zich op de eerste verdieping van het markante pand. Het interieur is ontworpen door de designers van Leban, die ook het interieur van de andere STAN&CO-locaties op zich hebben genomen, meerdere onderdelen van het interieur van deze locatie refereren naar de oude functie van het pand. Elk van de kunstenaars en ontwerpers die betrokken zijn krijgen hun eigen werkplek die ze kunnen inrichten, dit om zo het pand zelf een plek van inspiratie te maken.

Reserveer nu

Nieuws

Meer nieuws

STAN&MENU 2020

Wij hebben zin in de zomer en vieren dat met een gloednieuwe kaart. Kom je proeven?

Verrukkelijk voorjaar met asperges

Asperges eten bij STAN zal even moeten wachten. Daarom delen we graag ons asperge recept, zodat je thuis van het witte goud kan genieten.

Verheug je vast op een etentje

Wij kunnen je nu dan niet verwelkomen, maar over een tijdje wel. Overweeg eens een EtenBij-bon te bestellen en verheug je op een etentje in de toekomst!

Restaurant in Amsterdam? Bezoek STAN&CO

Je staat de hele dag aan. Offline en online. Werk, mensen die je misschien ook kent, likers. Je volgt en wordt gevolgd. De wereld zit onder je vingertoppen. Je duimen praten via de telefoon. Tot het tijd wordt voor een moment van ‘echt’. Tastbaar contact. Een grap voor insiders. Een goed gesprek. Een uitstekend verzorgd drankje. Met vrienden. Bij STAN&CO ben je in het moment.

Adres

gedekte tafel, stan&co, amsterdam

Openingstijden

  • Maandag
  • 12:00 - 22:00
  • Dinsdag
  • 12:00 - 22:00
  • Woensdag
  • 12:00 - 22:00
  • Donderdag
  • 12:00 - 22:00
  • Vrijdag
  • 12:00 - 22:00
  • Zaterdag
  • 12:00 - 22:00
  • Zondag
  • 12:00 - 22:00
  • De keuken is elke dag geopend
  • tot 21:30 

STAN&CO Amsterdam

Het restaurant in Amsterdam is licht en is ingericht als een woonkamer: comfortabel en efficiënt. Het moet dé nieuwe ontmoetingsplek van Amsterdam worden. Het All Day, Every Day menu is een combinatie van internationale klassiekers zoals eggs benedict, bagels, avocado op toast en oatmeal pancakes. Ook vind je andere internationale lekkernijen zoals crunchy chicken, hamburgers en tonijntartaar: lekker uit eten doe je bij het STAN&CO -restaurant in Amsterdam. Het sfeervolle pand heeft een open keuken en grote eilandbar, die het restaurant een internationaal allure geven. Bij STAN&CO Amsterdam kan je straks elke dag terecht voor ontbijt, lunch, avondeten en een borrel met dj!

Er opent ongeveer elke week een nieuw restaurant in Amsterdam. Dat maakt het lastig te zeggen waar je nu écht heen moet voor een hapje eten. Veel restaurants in Amsterdam serveren culinaire hoogstandjes. Van Indonesisch, tapas en Japans tot de betere Hollandse pot: Amsterdam heeft het allemaal. Ook STAN&CO heeft zich aangepast aan de grote culturele diversiteit van de etensliefhebbers die tegenwoordig over de straten van Amsterdam lopen. Met een divers menu en een concept dat slim inspeelt op de online generatie. Tegenwoordig is alles en iedereen 24/7 online. Af en toe zijn we alleen maar bezig met (soms betekenisloze) activiteiten: likes op sociale media, meetings met mensen die we niet kennen en vierkante ogen van het de hele dag naar een scherm kijken. Soms moeten we even weer focussen op wat nou eigenlijk echt is in het leven. Dat kan bij het nieuwe restaurant van STAN&CO in Amsterdam. Het draait in het oude hoofdkwartier van de Diamantbeurs allemaal om food, drinks & friends. In Amsterdam bruist en borrelt het van de gezellige restaurants waar je een lekker hapje kan eten. Bij het nieuwe restaurant van STAN&CO in Amsterdam gebeurt het op gastronomisch vlak.