De Diamantbeurs

De Diamantbeurs wordt een hotspot voor creatieven – Stadsgids – PAROOL

In Amsterdam werken 80.000 mensen in de creatieve industrie, van modeontwerpers tot filmmakers, van reclamejongens tot kunstenaars. De sector is goed voor een slordige 4,5 miljard euro omzet op jaarbasis. Best een belangrijke sector dus, die grotendeels bestaat uit éénpitters en kleine bureautjes.

“Een creatieve krachtbron, maar enorm versnipperd,” luidt het oordeel van media- en internetondernemer Willem Sijthoff (53).

“Er zijn weinig steden waar alle geledingen van de creatieve sector zo goed vertegenwoordigd zijn als hier, inclusief opleidingsinstituten en academies.”

“Maar er is geen centraal aanspreekpunt en men weet elkaar niet te vinden.” Sijthoff weet dat uit eigen ervaring als uitgever van Adformatie.

“Voor creatieven uit de reclame organiseerden we eens een VIP-rondleiding tijdens de open dagen van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten.”

“De ene helft was er nog nooit geweest, de andere helft wist niet eens van het bestaan af.”


Bekijk het complete artikel

De Diamantbeurs

Meer
berichten

STAN&BRUNCH

Kom brunchen bij STAN. Iedere zondag van 11.00-14.00 uur.

De Vegetarische Restaurantweek

Van 11 t/m 17 maart 2019 kunt u genieten van de lekkerste vegetarische gerechten bij STAN&CO tijdens de Vegetarische Restaurantweek.

STAN&EASTER

Met Pasen brunch je natuurlijk bij STAN. Dan begint jouw Easter nog een beetje easier. Beide paasdagen geopend voor brunch en diner à la carte.