Verrukkelijk voorjaar met asperges

Het witte goud

 

Binnen blijven terwijl buiten de lente lonkt kan lastig zijn. Maar het voorjaar kan ook gevierd worden in huis! De zon straalt al, dus wat kun je zelf nog toevoegen? Een heerlijk maal van asperges! Het Hollandse goud kunnen wij nu niet serveren, maar de boeren die deze zalige groente verbouwen, hebben dit niet voor niets gedaan! Graag delen wij ons recept met je. Ga jij voor een klassieke bereiding, of kunnen we je verleiden met een asperge risotto en een krokant eitje?

 

Recept voor 4 personen

 

Voor de asperges
500 gr. asperges
1,5 liter water
50 gr. roomboter
½ citroen

 

Schil de asperges twee maal en snijd mooi gelijkmatig af. Breng het water aan de kook en voeg daar boter, citroen en zout aan toe en kook de schillen en kontjes mee. Vang het kookvocht op en gaar hier de asperges in. Laat ze 1 minuut doorkoken en in het kookvocht afkoelen.

 

Voor de risotto
500 gr. risotto rijst
1,5 kookvocht van de asperges
500 gr. mascarpone
50 ml. olijfolie
10 gr. knoflook
150 gr. gesnipperde ui

 

Verwarm het kookvocht zonder asperges opnieuw. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie en zet de rijst aan tot het glazig is. Blus af met de aspergebouillon tot het geheel net onder staat. Blijf dit langzaam roeren en voeg beetje bij beetje het vocht toe. Controleer tussendoor op gaarheid – de rijst mag nog een beetje bite hebben. Als het mooi gaar is, roer je de mascarpone door en twee asperges in kleine stukjes.

 

Voor het krokante eitje
4 eieren
50 gr. panko
100 ml. eiwit
50 gr. bloem

 

Kook de eieren in 3 minuten zacht gaar. Pel ze en rol door het bloem. Vervolgens door het eiwit en de panko. Frituur de eieren 2 à 3 minuten.

 

Serveren
Schep de risotto in het midden van een bord. Steek de overige asperges erin en leg daar een krokant eitje op. Garneer met balsamico stroop en wat fijngehakte kervel en peterselie.

 

Nu even doen alsof je bij STAN bent & eet smakelijk! Goed gelukt? Deel een foto op Facebook!

 

Ga je toch liever uit eten? Kijk dan alvast uit naar wanneer dat weer kan met een EtenBij-bon! Bestel hier

Verrukkelijk voorjaar met asperges

Meer
berichten

Vanaf vanmiddag 17:00 kan er worden gereserveerd (alleen online)!

Bezorgen en afhalen bij STAN&CO Utrecht

Verheug je vast op een etentje

Wij kunnen je nu dan niet verwelkomen, maar over een tijdje wel. Overweeg eens een EtenBij-bon te bestellen en verheug je op een etentje in de toekomst!